In culori asiatice
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca

» Intalnirea oarba
Lun Iun 03, 2013 10:25 am Scris de Elisa si Bianca

» Iubire destinata
Mar Mai 28, 2013 10:08 am Scris de Elisa si Bianca

» Calatorie in tara viselor
Joi Mai 23, 2013 9:47 am Scris de Elisa si Bianca

» My story-Povestea mea
Mier Apr 10, 2013 6:46 am Scris de Elisa si Bianca

» Crazy Love
Mier Apr 10, 2013 12:47 am Scris de Elisa si Bianca

» My vampire Sezon2
Mier Apr 10, 2013 12:17 am Scris de Elisa si Bianca

» My vampire
Lun Apr 08, 2013 4:10 am Scris de Elisa si Bianca

» Intre Bine si Rau...
Dum Apr 07, 2013 1:19 am Scris de Elisa si Bianca

Decembrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Parteneri
forum gratuit



GDHara


Aranjarea mesei

In jos

Aranjarea mesei

Mesaj  Elisa si Bianca la data de Mier Iul 11, 2012 11:58 pm


ARANJAREA MESEI:

Este unul din aspectele cele mai importante ale bucatariei coreene.Este unic atat ca selectie a felurilor de mancare,cat si ca forma de prezentare.
Diferita de bucataria vecinilor,in cea coreeana,mancarurile se servesc simultan nu consecutiv.
Meniul traditional ( hanjungsik),contine un numar mare de feluri,astfel incat masa plina aduce a banchet.
Obligatoriu,fiecarei persoane se serveste un vas cu supa si un fel cu orez.
Aranjamentul clasic de tip"bansang" sau "bapsang" se bazeaza pe un bol de orez,ca fel principal.Bolul este acompaniat de o supa,o farfurie cu kimchi si o selectie de garnituri(chup)
Aranjamentul de tip "myunsang" se bazeaza,ca fel principal,pe taitei.
Punerea mesei cere ca pentru fiecare persoana sa existe un vas cu orez, in stanga si un vas cu supa,in dreapta,asezate in fata.
In spatele acestora urmeaza un rand ce contine sosuri si kimchi.Urmeaza garniturile asezate pe laterale.Ganiturile calde stau pe flancul drept,cele reci pe flancul stang.
Daca sunt servite feluri comune ca tocanele( chige) si taiteii,vasele acestora se aranjeaza in centrul messei.
Langa fiecare bol cu supa se aseaza o lingura si o pereche de betisoare.Tacamul cel mai folosit in servire este lingura si nu betisoarele.Orezul,supa si tocanele se servesc cu lingura.Betisoarele sunt folosite la garniturile fara sos.Lingura si betisoarele nu se utilizeaza simultan.
Mancarea coreeana se serveste in vase mai mari si grele,fata de Japonia si China,unde sunt folosite vase mici,ca sa fie apropiate de gura in timp ce se mananca.
avatar
Elisa si Bianca
Admin
Admin

Mesaje : 707
Data de înscriere : 29/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://inculoriasiaticee.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum