In culori asiatice
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca

» Intalnirea oarba
Lun Iun 03, 2013 10:25 am Scris de Elisa si Bianca

» Iubire destinata
Mar Mai 28, 2013 10:08 am Scris de Elisa si Bianca

» Calatorie in tara viselor
Joi Mai 23, 2013 9:47 am Scris de Elisa si Bianca

» My story-Povestea mea
Mier Apr 10, 2013 6:46 am Scris de Elisa si Bianca

» Crazy Love
Mier Apr 10, 2013 12:47 am Scris de Elisa si Bianca

» My vampire Sezon2
Mier Apr 10, 2013 12:17 am Scris de Elisa si Bianca

» My vampire
Lun Apr 08, 2013 4:10 am Scris de Elisa si Bianca

» Intre Bine si Rau...
Dum Apr 07, 2013 1:19 am Scris de Elisa si Bianca

Octombrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Parteneri
forum gratuit



GDHara


Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat

In jos

Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat

Mesaj  Elisa si Bianca la data de Mier Mai 30, 2012 6:11 am

Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat


Mancarea traditionala de milenii a Coreei, avand in prezent pana la cateva sute de variatiuni, Kimchi este totodata una dintre cele 5 cele mai sanatoase mancaruri din lume, dupa clasamentul realizat de presigioasa revista "Health Magazine".

Kimchi reprezinta insa mult mai mult decat atat, fiind un veritabil simbol, baza culturii gastronomice coreene. Similar cu Mc Donald's Hamburger University, in Coreea a fost infiintat pana si un Institut de Studiu al Kimchi (in cadrul Universitatii din Pusan), pentru a urmari multiplele si incredibilele efecte ale sale asupra sanatatii.

Ingrediente:

- 0.5 kg varza

- 3 linguri sare

- > 1 lingura de miere, dupa gust

- 1 lingura usturoi pisat

- 1 lingura ghimbir dat pe razatoare

- 3 fire ceapa verde taiata marunt

- > 1 lingura de chilli pepper (sau pasta de chilli), dupa gust

- 1.5 litri apa.



Frunzele de varza se curata de cotoare, se presara foaie cu foaie cu sare (in total 2 linguri), se pun intr-un castron mare, si se adauga 1 litru de apa rece peste ele. Vasul se acopera cu o farfurie peste care se pune o greutate, pentru a ne asigura ca tot continutul este acoperit de lichid, si se lasa pana a doua zi.



In ziua urmatoare se spala bine fiecare frunza, pentru a nu pastra lichid sau sare pe ele, apoi se presara uniform cu urmatoarele ingrediente, cate o lingura din fiecare: sare, miere, usturoi, ghimbir, ceapa verde, chilli. Se pun toate intr-un borcan mare, se adauga o cana si jumatate de apa calduta, si se acopera gura acestuia cu o farfurie. Datorita procesului de fermentatie ce va urma, este recomandat ca borcanul sa nu fie inchis ermetic, cu capac, si sa avem grija sa nu fie foarte plin (sa lasam minimum 3 degete deasupra continutului, pentru a permite fermentatiei sa aiba loc, fara ca lichidul sa dea pe dinafara).



Dupa 2-3 zile Kimchi este gata si putem incepe sa-l consumam. Din acest moment va fi necesar sa fie depozitat intr-un loc racoros.



Sa avem insa in vedere ca Kimchi ajunge la maturitate din punct de vedere nutritional, abia dupa 2-3 saptamani de fermentatie, sub 7 grade Celsius, asa ca, pentru a beneficia de tot complexul sau de efecte, ideal ar fi sa ii permitem acest interval de timp pentru a-l consuma.
avatar
Elisa si Bianca
Admin
Admin

Mesaje : 707
Data de înscriere : 29/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://inculoriasiaticee.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat

Mesaj  dragutza_love35 la data de Mier Mai 30, 2012 6:24 am

mmm...trebuie sa fie gustos ... cred k o sa fac si eu Very Happy Very Happy
avatar
dragutza_love35
Fan Adevarat-VIP
Fan Adevarat-VIP

Mesaje : 355
Data de înscriere : 08/05/2012
Varsta : 20
Localizare : Piatra Neamt,Neamt

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum