In culori asiatice
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca

» Intalnirea oarba
Lun Iun 03, 2013 10:25 am Scris de Elisa si Bianca

» Iubire destinata
Mar Mai 28, 2013 10:08 am Scris de Elisa si Bianca

» Calatorie in tara viselor
Joi Mai 23, 2013 9:47 am Scris de Elisa si Bianca

» My story-Povestea mea
Mier Apr 10, 2013 6:46 am Scris de Elisa si Bianca

» Crazy Love
Mier Apr 10, 2013 12:47 am Scris de Elisa si Bianca

» My vampire Sezon2
Mier Apr 10, 2013 12:17 am Scris de Elisa si Bianca

» My vampire
Lun Apr 08, 2013 4:10 am Scris de Elisa si Bianca

» Intre Bine si Rau...
Dum Apr 07, 2013 1:19 am Scris de Elisa si Bianca

Decembrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Parteneri
forum gratuit



GDHara


Orezul,o reteta foarte simpla

In jos

Orezul,o reteta foarte simpla

Mesaj  Elisa si Bianca la data de Mier Mai 30, 2012 6:41 am

Gustos, simplu, versatil, orezul este un ingredient important al bucătăriei înternaţionale şi indispensabil în bucătăria asiatică. Dacă de fiecare dată, prin fierbere, orezul se transformă în cel mai bun caz într-un pilaf şi, în cel mai rău caz, într-un terci, probabil vă întrebaţi cum se fierbe corect orezul atunci când nu aveţi la îndemâna o maşină specială. Puteţi fierbe orezul simplu, bob cu bob, în doar câteva minute, în bucătăria dumneavoastră.
Timp de preparare: 20-30 de minute
Ingredinte:
orez
apă
sare (opţional)
Pentru a fierbe corect orezul, trebuie să respectaţi cu sfinţenie atât cantităţile (proporţiile) cât şi temperaturile şi timpul de fierbere.



1.Măsuraţi orezul necesar cu atenţie folosind o cană. E foarte important deoarece cu aceeaşi cană veţi măsura apa.
2.Clătiţi orezul în câteva ape reci. Amestecaţi cu mâna astfel încât impurităţile să se ridice la suprafaţă.
3.Lăsaţi orezul zece minute în apă rece. Scurgeţi în mare orezul şi aruncaţi apa.
4.Puneţi orezul înt-un vas şi adăugaţi pentru fiecare cană de orez 2 căni de apă.
5.Puneţi vasul la fiert descoperit.
6.Când apa începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi reduceţi focul la minim.
Orezul va face spumă în timpul fierberii şi va avea tendinţa de a da în foc. Pentru a evita suprizele,vasul de fierbere trebuie să fie suficient de adânc sau să nu-l umpleţi cu mai mult de 50% din capacite.
7.Fierbeţi exact zece minute, fără să ridicaţi capacul.
8.Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l cu capacul acoperit timp de 20 de minute.
9.Descoperiţi orezul şi afânaţi-l uşor folosind o furculiţă.








avatar
Elisa si Bianca
Admin
Admin

Mesaje : 707
Data de înscriere : 29/04/2012

Vezi profilul utilizatorului http://inculoriasiaticee.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum