Mancarea Coreeana
Pagina 1 din 1
Mancarea Coreeana
Mancarea coreeana este speciala, exotica si are un gust inconfundabil. Savoarea
care o face sa urce pana si in topul preferintelor celor mai exigenti degustatori este
data de condimente si de legume fermentate. Sosul de soia, ardeiul rosu, ceapa verde, pasta de fasole, usturoiul, ghimbirul, susanul, mustarul, otetul sau vinul sunt combinate, parca, dupa formule magice, reusind sa ridice comuna operatiune de
gatit la rangul de arta culinara.
Coreenii mananca foarte multe legume si evident… orez. Mancarea facuta exclusiv
din legume se numeste „namool” si este de doua feluri: „saengche” (preparatele crude si reci) si „bok-eum” (preparatele fierte si calde). In mod traditional, o masa la coreeni contine orez, supa, tocana, friptura, salata, legume sau carne fierte, peste marinat, Doenjang (paste fermentate de soia) si Gochujang (paste groase din soia cu
ardei iute). Mesenii au de unde alege… Stiu ca ti s-a facut pofta de aceste feluri
exotice de mancare. Ei bine, nu ar trebui sa iti faci griji ca nu mai ai voie sa mananci doua zile dupa o masa in stil coreean, pentru ca mancarea este foarte sanatoasa, moderata in calorii si are putine grasimi. Totusi, aceste bunatati sunt oarecum „umbrite”, cand vine vorba despre preparatele bazate pe legume fermentate.
care o face sa urce pana si in topul preferintelor celor mai exigenti degustatori este
data de condimente si de legume fermentate. Sosul de soia, ardeiul rosu, ceapa verde, pasta de fasole, usturoiul, ghimbirul, susanul, mustarul, otetul sau vinul sunt combinate, parca, dupa formule magice, reusind sa ridice comuna operatiune de
gatit la rangul de arta culinara.
Coreenii mananca foarte multe legume si evident… orez. Mancarea facuta exclusiv
din legume se numeste „namool” si este de doua feluri: „saengche” (preparatele crude si reci) si „bok-eum” (preparatele fierte si calde). In mod traditional, o masa la coreeni contine orez, supa, tocana, friptura, salata, legume sau carne fierte, peste marinat, Doenjang (paste fermentate de soia) si Gochujang (paste groase din soia cu
ardei iute). Mesenii au de unde alege… Stiu ca ti s-a facut pofta de aceste feluri
exotice de mancare. Ei bine, nu ar trebui sa iti faci griji ca nu mai ai voie sa mananci doua zile dupa o masa in stil coreean, pentru ca mancarea este foarte sanatoasa, moderata in calorii si are putine grasimi. Totusi, aceste bunatati sunt oarecum „umbrite”, cand vine vorba despre preparatele bazate pe legume fermentate.
Subiecte similare
» Cultura Coreeana
» RAMYUN-SUPA COREEANA
» Salata coreeana de vara
» Nunta Traditionala coreeana
» Salata coreeana de castraveti si morcovi
» RAMYUN-SUPA COREEANA
» Salata coreeana de vara
» Nunta Traditionala coreeana
» Salata coreeana de castraveti si morcovi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Vin Noi 06, 2020 4:39 am Scris de Ella_Roxy
» Ce zi e azi?
Vin Noi 06, 2020 4:38 am Scris de Ella_Roxy
» sa numaram
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» La ce ne gandim cu totii?
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» Am pofta de.....
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» Propuneri / sugestii pentru forum
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» ~>buna fetelor<~
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» BUNA-HELLO-HY
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca