Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
2 participanți
Pagina 1 din 1
Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
Mancarea traditionala de milenii a Coreei, avand in prezent pana la cateva sute de variatiuni, Kimchi este totodata una dintre cele 5 cele mai sanatoase mancaruri din lume, dupa clasamentul realizat de presigioasa revista "Health Magazine".
Kimchi reprezinta insa mult mai mult decat atat, fiind un veritabil simbol, baza culturii gastronomice coreene. Similar cu Mc Donald's Hamburger University, in Coreea a fost infiintat pana si un Institut de Studiu al Kimchi (in cadrul Universitatii din Pusan), pentru a urmari multiplele si incredibilele efecte ale sale asupra sanatatii.
Ingrediente:
- 0.5 kg varza
- 3 linguri sare
- > 1 lingura de miere, dupa gust
- 1 lingura usturoi pisat
- 1 lingura ghimbir dat pe razatoare
- 3 fire ceapa verde taiata marunt
- > 1 lingura de chilli pepper (sau pasta de chilli), dupa gust
- 1.5 litri apa.
Frunzele de varza se curata de cotoare, se presara foaie cu foaie cu sare (in total 2 linguri), se pun intr-un castron mare, si se adauga 1 litru de apa rece peste ele. Vasul se acopera cu o farfurie peste care se pune o greutate, pentru a ne asigura ca tot continutul este acoperit de lichid, si se lasa pana a doua zi.
In ziua urmatoare se spala bine fiecare frunza, pentru a nu pastra lichid sau sare pe ele, apoi se presara uniform cu urmatoarele ingrediente, cate o lingura din fiecare: sare, miere, usturoi, ghimbir, ceapa verde, chilli. Se pun toate intr-un borcan mare, se adauga o cana si jumatate de apa calduta, si se acopera gura acestuia cu o farfurie. Datorita procesului de fermentatie ce va urma, este recomandat ca borcanul sa nu fie inchis ermetic, cu capac, si sa avem grija sa nu fie foarte plin (sa lasam minimum 3 degete deasupra continutului, pentru a permite fermentatiei sa aiba loc, fara ca lichidul sa dea pe dinafara).
Dupa 2-3 zile Kimchi este gata si putem incepe sa-l consumam. Din acest moment va fi necesar sa fie depozitat intr-un loc racoros.
Sa avem insa in vedere ca Kimchi ajunge la maturitate din punct de vedere nutritional, abia dupa 2-3 saptamani de fermentatie, sub 7 grade Celsius, asa ca, pentru a beneficia de tot complexul sau de efecte, ideal ar fi sa ii permitem acest interval de timp pentru a-l consuma.
Mancarea traditionala de milenii a Coreei, avand in prezent pana la cateva sute de variatiuni, Kimchi este totodata una dintre cele 5 cele mai sanatoase mancaruri din lume, dupa clasamentul realizat de presigioasa revista "Health Magazine".
Kimchi reprezinta insa mult mai mult decat atat, fiind un veritabil simbol, baza culturii gastronomice coreene. Similar cu Mc Donald's Hamburger University, in Coreea a fost infiintat pana si un Institut de Studiu al Kimchi (in cadrul Universitatii din Pusan), pentru a urmari multiplele si incredibilele efecte ale sale asupra sanatatii.
Ingrediente:
- 0.5 kg varza
- 3 linguri sare
- > 1 lingura de miere, dupa gust
- 1 lingura usturoi pisat
- 1 lingura ghimbir dat pe razatoare
- 3 fire ceapa verde taiata marunt
- > 1 lingura de chilli pepper (sau pasta de chilli), dupa gust
- 1.5 litri apa.
Frunzele de varza se curata de cotoare, se presara foaie cu foaie cu sare (in total 2 linguri), se pun intr-un castron mare, si se adauga 1 litru de apa rece peste ele. Vasul se acopera cu o farfurie peste care se pune o greutate, pentru a ne asigura ca tot continutul este acoperit de lichid, si se lasa pana a doua zi.
In ziua urmatoare se spala bine fiecare frunza, pentru a nu pastra lichid sau sare pe ele, apoi se presara uniform cu urmatoarele ingrediente, cate o lingura din fiecare: sare, miere, usturoi, ghimbir, ceapa verde, chilli. Se pun toate intr-un borcan mare, se adauga o cana si jumatate de apa calduta, si se acopera gura acestuia cu o farfurie. Datorita procesului de fermentatie ce va urma, este recomandat ca borcanul sa nu fie inchis ermetic, cu capac, si sa avem grija sa nu fie foarte plin (sa lasam minimum 3 degete deasupra continutului, pentru a permite fermentatiei sa aiba loc, fara ca lichidul sa dea pe dinafara).
Dupa 2-3 zile Kimchi este gata si putem incepe sa-l consumam. Din acest moment va fi necesar sa fie depozitat intr-un loc racoros.
Sa avem insa in vedere ca Kimchi ajunge la maturitate din punct de vedere nutritional, abia dupa 2-3 saptamani de fermentatie, sub 7 grade Celsius, asa ca, pentru a beneficia de tot complexul sau de efecte, ideal ar fi sa ii permitem acest interval de timp pentru a-l consuma.
Re: Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
mmm...trebuie sa fie gustos ... cred k o sa fac si eu
dragutza_love35- Fan Adevarat-VIP
- Mesaje : 355
Data de înscriere : 08/05/2012
Varsta : 25
Localizare : Piatra Neamt,Neamt
Subiecte similare
» CHIFTELUTE COREENE CU KIMCHI DE VARZA
» Reteta Mandu
» Dakgalbi-o reteta delicioasa
» Orezul,o reteta foarte simpla
» Reteta Mandu
» Dakgalbi-o reteta delicioasa
» Orezul,o reteta foarte simpla
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Noi 06, 2020 4:39 am Scris de Ella_Roxy
» Ce zi e azi?
Vin Noi 06, 2020 4:38 am Scris de Ella_Roxy
» sa numaram
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» La ce ne gandim cu totii?
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» Am pofta de.....
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» Propuneri / sugestii pentru forum
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» ~>buna fetelor<~
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» BUNA-HELLO-HY
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca