Orezul,o reteta foarte simpla
Pagina 1 din 1
Orezul,o reteta foarte simpla
Gustos, simplu, versatil, orezul este un ingredient important al bucătăriei înternaţionale şi indispensabil în bucătăria asiatică. Dacă de fiecare dată, prin fierbere, orezul se transformă în cel mai bun caz într-un pilaf şi, în cel mai rău caz, într-un terci, probabil vă întrebaţi cum se fierbe corect orezul atunci când nu aveţi la îndemâna o maşină specială. Puteţi fierbe orezul simplu, bob cu bob, în doar câteva minute, în bucătăria dumneavoastră.
Timp de preparare: 20-30 de minute
Ingredinte:
orez
apă
sare (opţional)
Pentru a fierbe corect orezul, trebuie să respectaţi cu sfinţenie atât cantităţile (proporţiile) cât şi temperaturile şi timpul de fierbere.
1.Măsuraţi orezul necesar cu atenţie folosind o cană. E foarte important deoarece cu aceeaşi cană veţi măsura apa.
2.Clătiţi orezul în câteva ape reci. Amestecaţi cu mâna astfel încât impurităţile să se ridice la suprafaţă.
3.Lăsaţi orezul zece minute în apă rece. Scurgeţi în mare orezul şi aruncaţi apa.
4.Puneţi orezul înt-un vas şi adăugaţi pentru fiecare cană de orez 2 căni de apă.
5.Puneţi vasul la fiert descoperit.
6.Când apa începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi reduceţi focul la minim.
Orezul va face spumă în timpul fierberii şi va avea tendinţa de a da în foc. Pentru a evita suprizele,vasul de fierbere trebuie să fie suficient de adânc sau să nu-l umpleţi cu mai mult de 50% din capacite.
7.Fierbeţi exact zece minute, fără să ridicaţi capacul.
8.Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l cu capacul acoperit timp de 20 de minute.
9.Descoperiţi orezul şi afânaţi-l uşor folosind o furculiţă.
Timp de preparare: 20-30 de minute
Ingredinte:
orez
apă
sare (opţional)
Pentru a fierbe corect orezul, trebuie să respectaţi cu sfinţenie atât cantităţile (proporţiile) cât şi temperaturile şi timpul de fierbere.
1.Măsuraţi orezul necesar cu atenţie folosind o cană. E foarte important deoarece cu aceeaşi cană veţi măsura apa.
2.Clătiţi orezul în câteva ape reci. Amestecaţi cu mâna astfel încât impurităţile să se ridice la suprafaţă.
3.Lăsaţi orezul zece minute în apă rece. Scurgeţi în mare orezul şi aruncaţi apa.
4.Puneţi orezul înt-un vas şi adăugaţi pentru fiecare cană de orez 2 căni de apă.
5.Puneţi vasul la fiert descoperit.
6.Când apa începe să fiarbă, acoperiţi vasul şi reduceţi focul la minim.
Orezul va face spumă în timpul fierberii şi va avea tendinţa de a da în foc. Pentru a evita suprizele,vasul de fierbere trebuie să fie suficient de adânc sau să nu-l umpleţi cu mai mult de 50% din capacite.
7.Fierbeţi exact zece minute, fără să ridicaţi capacul.
8.Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l cu capacul acoperit timp de 20 de minute.
9.Descoperiţi orezul şi afânaţi-l uşor folosind o furculiţă.
Subiecte similare
» Kim Hyun Joong si-a intalnit fanii japonezi,el e foarte popular
» Reteta Mandu
» Dakgalbi-o reteta delicioasa
» Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
» Reteta Mandu
» Dakgalbi-o reteta delicioasa
» Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Noi 06, 2020 4:39 am Scris de Ella_Roxy
» Ce zi e azi?
Vin Noi 06, 2020 4:38 am Scris de Ella_Roxy
» sa numaram
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» La ce ne gandim cu totii?
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» Am pofta de.....
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» Propuneri / sugestii pentru forum
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» ~>buna fetelor<~
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» BUNA-HELLO-HY
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca