Reteta Mandu
Pagina 1 din 1
Reteta Mandu
Ingrediente ptr foile de wonton:
250 gr faina
1/4 cana de apa rece
1 ou
faina sau amidon pentru suprafata de lucru
Ingrediente ptr umplutura:
250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
2 catei de usturoi
ghimbir proaspat ras,dupa gust
1 lingura de sos de soia coreean
1/2 lingurita de ulei de susan (Korea)
MOD DE PREPARARE :
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor umplutura si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.
Se serveste cu un sos din sos de soia ,otet si ulei de susan.
250 gr faina
1/4 cana de apa rece
1 ou
faina sau amidon pentru suprafata de lucru
Ingrediente ptr umplutura:
250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
2 catei de usturoi
ghimbir proaspat ras,dupa gust
1 lingura de sos de soia coreean
1/2 lingurita de ulei de susan (Korea)
MOD DE PREPARARE :
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Amestecam bine toate ingredientele pentru umplutura.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor umplutura si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Mandu se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.
Se serveste cu un sos din sos de soia ,otet si ulei de susan.
Subiecte similare
» Manduguk-Supa de Mandu
» Dakgalbi-o reteta delicioasa
» Orezul,o reteta foarte simpla
» Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
» Dakgalbi-o reteta delicioasa
» Orezul,o reteta foarte simpla
» Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Noi 06, 2020 4:39 am Scris de Ella_Roxy
» Ce zi e azi?
Vin Noi 06, 2020 4:38 am Scris de Ella_Roxy
» sa numaram
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» La ce ne gandim cu totii?
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» Am pofta de.....
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» Propuneri / sugestii pentru forum
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» ~>buna fetelor<~
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» BUNA-HELLO-HY
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca