CHIFTELUTE COREENE CU KIMCHI DE VARZA
Pagina 1 din 1
CHIFTELUTE COREENE CU KIMCHI DE VARZA
INGREDIENTE
Ingrediente pentru chiftelute:
250 gr de carne tocata de porc macra
200 gr de foi de varza
2 cepe verzi
1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
1 catel de usturoi
kimchi de varza ,dupa gust
Ingrediente pentru sos:
100 ml apa
2 lingurite de amidon
ghimbir pudra dupa gust
usturoi granulat dupa gust
2 linguri de sos de soia light
1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)
MOD DE PREPARARE
Chiftelutele:
eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.
Sosul:
In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.
Servim cu chiftelutele cu orez alb simplu,punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.
Ingrediente pentru chiftelute:
250 gr de carne tocata de porc macra
200 gr de foi de varza
2 cepe verzi
1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
1 catel de usturoi
kimchi de varza ,dupa gust
Ingrediente pentru sos:
100 ml apa
2 lingurite de amidon
ghimbir pudra dupa gust
usturoi granulat dupa gust
2 linguri de sos de soia light
1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)
MOD DE PREPARARE
Chiftelutele:
eapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.
Sosul:
In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.
Servim cu chiftelutele cu orez alb simplu,punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.
Subiecte similare
» Kimchi, reteta sanatatii din Orientul indepartat
» Ceai: Obiceiurile coreene
» GOGOSI COREENE - HODDEOK
» Datinile şi obiceiurile coreenilor etniei coreene
» Ceai: Obiceiurile coreene
» GOGOSI COREENE - HODDEOK
» Datinile şi obiceiurile coreenilor etniei coreene
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Vin Noi 06, 2020 4:39 am Scris de Ella_Roxy
» Ce zi e azi?
Vin Noi 06, 2020 4:38 am Scris de Ella_Roxy
» sa numaram
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» La ce ne gandim cu totii?
Vin Noi 06, 2020 4:37 am Scris de Ella_Roxy
» Am pofta de.....
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» Propuneri / sugestii pentru forum
Vin Noi 06, 2020 4:36 am Scris de Ella_Roxy
» ~>buna fetelor<~
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» BUNA-HELLO-HY
Vin Noi 06, 2020 4:34 am Scris de Ella_Roxy
» Iubire si Razbunare
Joi Aug 01, 2013 7:55 am Scris de Elisa si Bianca